Rostfri Logitilt

Rostfri Logitilt från Logitrans – ergonomiskt korrekt sätt att tömma förpackningar i livsmedelsindustrin

Den rostfria Logitilt lyfter och tiltar förpackningar upp till 90°!

Hygienisk, praktisk, korrosionsbeständig, flexibel – det är bara ett urval av egenskaperna hos rostfria Logitilt från Logitrans. Den rostfria Logitilt är en korrosionsbeständig lösning för lyft och tiltning av förpackningar på pallar till en ergonomiskt korrekt arbetsposition. Den lämpar sig för livsmedelsindustrin och andra verksamhetsgrenar som har behov av utrustning som kan motstå fuktiga miljöer. Logitilt har ett IP-värde på 44.

”Vår rostfria Logitilt är beständig mot korrosion och är speciellt utformad för områden där hygienen på handtag och gafflar är viktig, eftersom dessa delar är i direkt kontakt med lasten”, säger Gitte Kirkegaard, VD på Logitrans A/S. ”Allt fler företag blir medvetna om vikten av förbättrad ergonomi på arbetsplatsen. Med vår rostfria Logitilt erbjuder vi livsmedelsindustrin ett sätt att värna om sina anställda”, fortsätter Gitte Kirkegaard.

I livsmedelsindustrin är lyft, tiltning, tömning och transport av behållare vanliga arbetsmoment. Logitilt utför alla dessa moment på ett ergonomiskt korrekt sätt; användaren kan lyfta och tilta så att man kan nå behållarens botten utan påfrestning på ryggen.

Logitilt är kompakt och har en låg egenvikt och kan därför manövreras mellan maskiner och produktionslinjer där utrymmet ofta är begränsat. Lyftkapaciteten är 1000 kg, gafflarna kan tiltas upp till 90° och lyfthöjden kan ställas in mellan 750 och 950 mm.

Gaffelhållaren är gjord av syrafast stål (AISI 316), spindlar, skruvar och handtag är gjorda av rostfritt stål (AISI 303/304) och alla lager är gummitätade. Alla övriga delar är förkromade.

Rostfri Logitilt